top of page
Search

Gres porculanske pločice kao kuhinjske radne površine?




Kroz posljednjih nekoliko godina jača trend postavljanja keramičkih i porculanskih pločica u kuhinjama. Taj trend se ispostavio kao izvrsno rješenje, s obzirom da su keramičke, a osobito porculanske pločice otporne na vodu, to jest odlična ideja za postavljanje oko sudopera, a gres izrazito otporan na toplinu, to jest odlaganje vrelih posuda isl.



Na slici: FMG; Marmi Maxfine katalog


Jednako tako, često je to isplativiji odabir, a iz perspektive arhitekture i estetike vrlo suvremen i dizajnom savršen način za oblikovati prostor koji izgleda luksuzno, moderno ili pak klasicistički – jednostavna ploha koja može prenositi „auru“ mramora kao na prikazanoj slici može također i dati prostora drugim elementima i namještaju u prostoru, dopustiti im da se ističu detaljem ili umjetničkom vrijednošću.





Ukoliko se mučite odabirom kuhinje iz dućana od kojih mnoge nisu pun pogodak – možda je to znak da date priliku kuhinji „po mjeri“ koja će biti monolitni hram – od naizgled bilo kojeg materijala ili uzorka, a otporna na bilo kakve uvjete, rezanje, neće ostajati mrlje (ako se dosjetite mijesiti tijesto sa kurkumom direktno na radnoj površini).




Gres porculanske pločice su zbog svoje čvrstoće i otpornosti donijele revoluciju i svijetu keramike, pa su dostupne u formatima visokima čak od tri metra visine, stoga je lako postići suvremen izgled kuhinjskih površina koje ne izgledaju kao da su nabacane pločice malih do srednjih dimenzija na koje smo naviknuli desetljećima do sada.




Pločice su dostupne za narudžbu unutar i van projekta.

Za više informacija možete nas posjetiti u našem salonu ili kontaktirati na;

info@design.hr

mob. 091 1333 773


14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page