top of page
Search

Tko je Colombo i kako je otkrio stolicu?





Brend B-Line je zamisao osnivača, Giorgia Bordina, koja vraća život nekoliko povijesnih ikona dizajna prema talijanskom scenariju.



Cesare Colombo, poznat kao Joe Colombo, bio je talijanski industrijski dizajner, ali također i genijalan arhitekt te slikar. Taj talijanski dizajner, vizionar koji je “izmislio budućnost”, bio je najbolja reklama za svoje proizvode. Premda je bio nizak, a njegov život kratak, ostavio je iza sebe zavidan opus. Colombo je 1968.godine dizajnirao seriju od 6 različitih čaša baziranu na geometrijskim formama. ove čaše ubrzo su postale, a i dalje jesu, ikone dizajna.




STOLICA "SUPERCOMFORT"


U potrazi za idealnom stolicom koja bi se prilagodila anatomiji tijela, Joe Colombo je 1964 svijetu predstavio stolicu pod nazivom "Supercomfort" - koja je dostupna preko naše usluge,iz prašine je dignuo brend B-Line; proizvođač koji zastupa održivost, jednostavnost, suvremeni dizajn, inovativnost i estetske vrijednosti vrhunca dizajna dvadesetog stoljeća.




Riječ je o djelima koja su nestala tijekom godina, zastarjela zbog neumoljivog vrenja tržišta koje je prepuno inovacija.

Od proizvoda koji su ponovno uređeni, neki su ušli u povijest "zagađujući" mnoge aspekte umjetnosti i dizajna, poput slavnog Joea Colomba.





Od samog početka, rame uz rame sa svojim reizdanjima, B—Line postavlja suvremene dodatke za opremanje proizašle iz suradnje s međunarodnim dizajnerima. Opipljivi, činjenični i transverzalni projekti koji imaju odgovornost i čast koegzistirati s velikim kamenom temeljcem dizajna i potaknuti, u smislu stila i karaktera, nesmetan prijelaz iz kućnog okruženja u radni prostor i iz otvorenog u zatvoreno, područja koja su sve više hibridni i živi, ​​kako to zahtijeva suvremeni način života.



Za više informacija možete nas posjetiti u našem salonu ili kontaktirati na;

info@design.hr

mob. 091 1333 773

Stolica je dostupna preko naše usluge.






10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page